Ανοιχτή επιστολή του κ. Γιώργου Δουατζή προς τον Υπουργό Πολιτισμού

yppo

Προς
τον Υπουργό Πολιτισμού
κ. Αριστείδη Μπαλτά

Αθήνα 1 Ιουνίου 2016

Κύριε υπουργέ,
με το γράμμα μου αυτό, ζητώ την άμεση και δραστική σας παρέμβαση, ώστε να επιβληθεί με υπουργική απόφαση ή με νόμο – ναι με νόμο, εκεί καταντήσαμε – τα κεντρικά δελτία ειδήσεων όλων των σταθμών ραδιοφώνου και τηλεόρασης, κυρίως των ιδιωτικών, να αφιερώνουν καθημερινά ένα τουλάχιστον λεπτό στο βιβλίο και μία τουλάχιστον εκπομπή την εβδομάδα σε ώρες αιχμής ακροαματικότητας-τηλεθέασης. Περιττό να αναφέρω, ότι κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να υπάρχει για κάθε τομέα παραγωγής πολιτισμού, όπως για τα εικαστικά, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική κ. ά.

Το αίτημα μου είναι εύλογο, αιτιολογημένο, νόμιμο και απόλυτα εφαρμόσιμο και συνιστά υποχρέωση της Πολιτείας και δικαίωμα των πολιτών, διότι:

  • 1. Οι βαρειά φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες, πληρώνουν εισφορά στην EPT
  • 2. Οι ακροατές και τηλεθεατές πληρώνουν και τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, μέσω των προϊόντων που καταναλώνουν, στην τιμή των οποίων εμπεριέχεται το κόστος της διαφημιστικής τους δαπάνης. Χρήματα, δηλαδή, του καταναλωτή, που φτάνουν στα ταμεία των ιδιωτικών σταθμών.
  • 3. Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες αποτελούν εθνική περιουσία και ανήκουν σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να έχουν δικαιωματικά λόγο.

Άρα, νομιμοποιείστε σαφώς να παρέμβετε, ως εκπρόσωπος των πολιτών στον νευραλγικό τομέα του πολιτισμού τον οποίο υπηρετείτε.

Με την ελπίδα ότι θα εισακουστεί το αίτημά αυτό, το οποίο από εικοσαετίας έχω στείλει σε αρκετούς υπουργούς Πολιτισμού, χωρίς να λάβω ποτέ απάντηση,

Γιώργος Δουατζής
Ποιητής-συγγραφέας

vintage_under2

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα απλό like στο facebook. Ευχαριστούμε

 

Comments Off

Filed under media, Πολιτισμός