Γρηγόρης Σακαλής, Αστοχία

sakalis11.1.18

favicon

Ήταν ένα όμορφο βράδυ, από εκείνα τα βράδια που καθόμουνα μόνος στο γνωστό τραπεζάκι, στο στέκι μου και έπινα κρασί. Έπαιζε ωραία μουσική τζαζ, το μαγαζί ήταν ζεστό μέσα στο καταχείμωνο και είχε αρκετό κόσμο.

Εκεί που καθόμουνα απορροφημένος στις σκέψεις μου, ήρθε μια παρέα και κάθισε στο παραδιπλανό τραπέζι. Ήταν ένας τύπος με τρεις νέες γυναίκες γύρω στα τριάντα και κάτι. Παρήγγειλαν κρασί κι άρχισαν να συζητούν ζωηρά, να γελάνε και να χειρονομούν μεταξύ τους ευχάριστα. Αμέσως ξύπνησα από την υπνηλία που με είχε πιάσει προηγουμένως κι άρχισα να τους παρακολουθώ με τρόπο. Ο τύπος μου φάνηκε λίγο λεπτεπίλεπτος και οι κοπέλες διασκέδαζαν μ’ αυτά που τις έλεγε.

Οι δύο έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους αν και ήταν η μία ξανθιά, η άλλη μελαχρινή. Τι έμοιαζαν, ήταν καρμπόν η μία της άλλης, σίγουρα ήταν αδελφές. Τα μάτια, τα χείλη, το σχήμα του προσώπου.

Πάντως και οι τρεις ήταν πανέμορφες. Η τρίτη ήταν μελαχρινή, με μάτια που σ’ έκοβαν σαν ξυράφια. Φορούσε ένα μαύρο μάλλινο φόρεμα και στην καρέκλα της κρέμονταν ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν.

Ήπια άλλο ένα κρασί. Μετά άλλο ένα. Άρχισα να κοιτάω απροκάλυπτα την τρίτη κοπέλα ώσπου κάποια στιγμή το κατάλαβε και χαμογελούσε που και που.

Πήρα το ποτήρι μου, σηκώθηκα και στάθηκα όρθιος μπροστά τους.

«Μπορώ να καθίσω;» ρώτησα.

«Γιατί;» με ρώτησε η ξανθιά.

«Θέλω να πω κάτι στην κοπέλα» είπα κι έδειξα την κοπελιά που κοιτούσα.

«Καθίστε» μου είπε αυτή και έκανε χώρο και για μένα.

Της είπα ότι την ερωτεύτηκα. «Δεν νομίζετε ότι είστε αρκετά μεγάλος για μένα;» μου απάντησε με ερώτηση. Τότε της είπα το κλασικό «Ο έρως χρόνια δεν κοιτά» κι αυτή χαμογέλασε μ’ εκείνο το ωραίο στόμα της.

«Κοιτάξτε, έχω σοβαρή σχέση» μου είπε. Αυτό ήταν. Πήρα το ποτήρι μου, τους ευχήθηκα καλή διασκέδαση και γύρισα στο τραπέζι μου.

Είχα καιρό να φάω χυλόπιτα. Μου άρεσε όμως γιατί ήταν πολύ καλά σερβιρισμένη.

*

©Γρηγόρης Σακαλής

φωτο: Στράτος Φουντούλης

vintage_under2

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα απλό like στο facebook. Ευχαριστούμε


aegean-campaign8.11.16

Comments Off

Filed under ελληνική λογοτεχνία, Πεζογραφία